Nederlandsenglish

Activiteiten

DJO-D is een organisatie waar kinderen vanaf 12 jaar kennis kunnen maken met techniek op verschillende manieren, onder begeleiding van experts op het vakgebied. Voorkennis en ervaring zijn niet nodig om een goede start bij DJO-D te maken.

Wat doen we zoal op DJO-D?

Informatica:
Bij DJO-D is er op het gebied van informatica van alles te doen en te leren, zowel op het gebied van hardware als software. Zo kan je bijvoorbeeld aan de slag met het bouwen van een website, om leren gaan met besturingssystemen zoals Linux, maar ook op het gebied van server hosting wordt het een en ander gedaan. Zo wordt er een heuse game-server gehost door de leden. In de hardware is er ook veel te doen. Leden zijn constant in de weer met de bouw van computersystemen. Er valt veel te leren over de werking van de verschillende componenten en hoe de samenhang is tussen hardware en software. De meeste projecten komen tot stand door het eigen initiatief en creativiteit van de leden en de begeleiders faciliteren het een en ander.

Elektrotechniek:
In het kader van Elektrotechniek wordt er aan vele projecten gewerkt. (Bekijk de Projecten pagina om hiervan een indruk te krijgen). Met elektrotechniek en elektronica zijn er heel veel mogelijkheden: projecten die uiteenlopen van een simpel deuralarm tot het repareren en aansturen van een lichtkrant. Ook is er gaandeweg veel te leren op het gebied van de theorie van de elektronica zelf. Wat is het verschil tussen spanning en stroom? Hoe kan ik iets goed solderen? Hoe werkt een flip-flop of een operationele versterker. Op al deze vragen krijg je bij DJO-D antwoord. De meeste projecten worden gestart op initiatief van de leden zelf en met hulp van de begeleiders tot een goed einde gebracht!

Andere zaken:
Uiteraard is er op DJO-D nog meer te doen dan alleen elektronica en informatica, er zijn ook projecten die hier wat minder mee samenhangen, maar niet minder interessant zijn! Zo wordt er aan projecten gewerkt waar heel wat mechanica bij komt kijken en worden er elektrische gitaren gebouwd en geverfd. Ook zijn er leden soms met zwaar materiaal aan de slag zoals een lasapparaat om constructies te bouwen voor hun projecten. Aangezien we beschikken over een kleine werkplaats die veel faciliteiten biedt zijn er heel veel mogelijkheden.
Ook zijn er een aantal leden die zich bezig houden met (analoge) fotografie, naast vele andere projecten, o.a. Lego Mindstorms.